מזון ומים הם משאבים לאומיים חיוניים הנדרשים הן להישרדות מיידית והן לבטחון תזונתי בימי שגרה. בטחון מזון מתייחס למצב שבו ליחידים, למשקי בית ולקהילות יש את האמצעים הפיזיים, החברתיים והכלכליים לגשת למזון מספק, בטוח ומזין העונה על דרישות התזונה והעדפות המזון שלהם, ומאפשר אורח חיים פעיל ובריא. תכנון בטחון מזון ברמה הלאומית מחייב גישה רב-ממדית המקיפה את כל שרשרת המזון, לרבות מודלים כלכליים לאומיים המשפיעים עליו. קבוצת המחקר של מוסד נאמן עוסקת במגוון רחב של תחומים המרכיבים את מערכת בטחון המזון: מים, חקלאות, אחסון ועיבוד של תוצרת מקומית ומיובאת כאחד, נגישות לציבור, דפוסי צריכה, כוח אדם וטכנולוגיות, וכן ההיבטים הסביבתיים הכרוכים בכל תהליך ייצור והפצת המזון.
דו"ח ביניים זה הוא חלק מתהליך עיצוב המדיניות הלאומית של ישראל לביטחון מזון ב־2050. הדו"ח