Informing
Policy
for Progress

חקלאות

אופירה אילון, יורם אבנימלך, לירון אמדור, חיים צבן, מרים לב-און, פרי לב-און, אליעזר פרוכטר, ציפי עשת, יערית ליכט, תמי טרופ, עידן ליבס, מעיין זרביב ציון, אפרת כרם, דן צ’רנוב, עמוס טנדלר, יעל קחל, נעם מוזס, גלעד פורטונה, שירי פרוינד-קורן, נועה פלר, אהוד גלב

החקלאות הישראלית מהווה עוגן לביטחון תזונתי לתושבי המדינה לצד היותה ענף כלכלי חשוב המשלב ייצוא תוצרת טרייה וייצוא של ידע וטכנולוגיות מתקדמות. הישגיה של החקלאות הישראלית מרשימים לאור העובדה שהיא מתקיימת בתנאים של מחסור בקרקע ומים ואקלים צחיח או צחיח למחצה במרבית המדינה, אולם התנאים המאתגרים הצמיחו התייעלות מתמדת וחדשנות. לצד ההישגים, החקלאות נמצאת בתחרות על משאבי קרקע ומים עם שימושים אחרים, וכן מייצרת השפעות סביבתיות שליליות הכרוכות בפעילות הייצור, ובהן, זיהום ואובדן קרקעות, זיהום מדשנים וחומרי הדברה ועוד.

מחקרי מוסד שמואל נאמן בוחנים היבטים שונים של תחום החקלאות בישראל, בהם, התרומות הציבוריות של החקלאות, האפשרויות לפיתוח חקלאות בת-קיימא בתנאי מחסור, כמו גם חקלאות ימית בת-קיימא, פיתוח ואימוץ טכנולוגיות מידע בחקלאות, סוגיות בממשק הניהול בין משק המים והחקלאות, חדשנות בחקלאות ועוד.

ראו גם מסמך סדרי עדיפות לאומית בנושא תעשיית הטכנולוגיות החקלאיות החדשניות וסיכום והמלצות דיון פורום המים בנושא מים וחקלאות.

 

 

 

פרסומים