הגידול הצפוי באוכלוסיית העולם, ההתדלדלות במשאבי המים והקרקע, הקטנת המגוון הביולוגי, לצד אתגרים הנובעים משינויי האקלים, מחייבים שימוש בטכנולוגיות חדשניות במטרה להגדיל את יעילות הייצור התעשייתי והחקלאי, תוך הפחתת עלויות סביבתיות, חברתיות וכלכליות. נושא טכנולוגיות הסביבה הישראליות והפוטנציאל העסקי הגלום בפיתוחן ושיווקן, עולה על סדר היום הציבורי ונחשף באמצעי התקשורת השונים. שוק הטכנולוגיות הסביבתיות נחשב כיום אחד השווקים החזקים והצומחים בעולם.
מחקרי מוסד שמואל נאמן מצביעים על הצעדים הנדרשים על מנת שמדינת ישראל תנצל את הפוטנציאל הגלום בשוק זה – הן לשיפור איכות החיים והסביבה בישראל והן בהזדמנות לייצא ולייצר מקומות עבודה בתחום. העבודות משקפות את המגמות העיקריות בעולם, ממפות את הייחוד והיתרון היחסי של המשק הישראלי ושופכות אור על החסמים העומדים בפני היזמים, המשקיעים ואנשי התעשייה בישראל, ומפרטות עקרונות בסיסיים לעיצוב מדיניות תומכת.
ראו גם דו"חות פורום האנרגיה בנושא: אנרגיה בעיר חכמה, מערכות פוטו-וולטאיות משולבות אגירה לייצור חשמל מאנרגיית השמש, מיקרוגריד ורשת חשמל חכמה בעידן של ייצור מבוזר ואנרגיות מתחדשות, התייעלות אנרגטית בישראל: שדרוג מערכות, מסמך סדרי עדיפות לאומית בנושא תעשיית הטכנולוגיות החקלאיות החדשניות ותיאור מחקר בנושא הטמעת טכנולוגיות חסכוניות בבנייה.