Informing
Policy
for Progress

מערך לרישום פליטות גזי חממה בישראל – תקנון הפעלה והנחיות לדיווח

אופירה אילון, מרים לב-און, פרי לב-און, טל גולדרט, נעמה שפירא, חברת אקוטריידרס
דוח /
ספטמבר 2019

שתפו

READ ONLINE

ציטוט

אילון, א׳, לב-און, מ׳, לב-און, פ׳, גולדרט, ט׳, שפירא, נ׳, ואקוטריידרס, ח׳ (2019). מערך לרישום פליטות גזי חממה בישראל – תקנון הפעלה והנחיות לדיווח. מוסד שמואל נאמן.
https://www.neaman.org.il/green-house-gases-emissions-registry-in-israel-accounting-and-reporting-protocol/

מערך דיווח ורישום גזי החממה בישראל תוכנן על ידי צוות המשרד להגנת הסביבה, מוסד שמואל נאמן בטכניון וחברת אקוטריידרס בשיתוף צוות עבודה רחב של בעלי העניין. מטרת עבודת הצוות הייתה לפתח מנגנון הפעלה בצירוף הנחיות לדיווח בכדי להיות לעזר לארגונים וחברות מכל מגזרי המשק בישראל, בתהליך דיווח ורישום מצאי פליטות גזי החממה שלהן.

המסמך מהווה בסיס לדיווחים מיום כניסתו של המערך לתוקף והוא ממשיך להתעדכן תקופתית תוך יישום הלקחים הנלמדים מהחברות והארגונים המשתתפים במערך הדיווח.בגרסה זו של התקנון, נעשו מספר עדכונים נוספים שהחשוב שבהם הוא פיצול התקנון לשלושה חלקים:

  • חלק 1 – כולל רקע כללי וטכני. בחלק זה משולבות תיבות מידע אשר מחדדות ומבהירות נושאים מרכזיים, ובהם, הנחיות ליישום, נקודות בהן נדרש הארגון לקבל החלטות עקרוניות ומספר דוגמאות.
  • חלק 2 – מתמצת את ההנחיות ליישום מערך הדיווח בישראל וכולל תאור קובץ האקסל המשמש לחישוב הפליטות, ובנוסף, מתוארים בו התנאים לקבלת שלבים שונים של אותות ההכרה של המשרד להגנת הסביבה הניתנים למדווחים לציון היקף הפעילות הוולונטרית שלהם.
  • חלק 3 – כולל את קובץ מקדמי הפליטה המשמשים לצורך חישובים במערך הדיווח בישראל.

כמו כן, נוסף גם מידע על תקני ISO שעודכנו בשנים 2018 ו-2019 וגם פרק קצר המסביר את נושא האיזון הפחמני והאפשרות ל"קזז" פליטות גזי חממה באמצעות פרויקטים ייעודיים או רכישת תעודות המתעדות צריכה של חשמל ממקורות מתחדשים.

Upcoming Events