Informing
Policy
for Progress

תרומתו של הטכניון, באמצעות בוגריו, למשק בישראל ולהתפתחות הטכנולוגית בעולם

המחקר מתעד את תרומת חברי סגל ובוגרים מהטכניון לישראל ולאנושות. במהלכו בוצע סקר בוגרים אינטרנטי אשר השיבו לו מעל 4,000 בוגרים. נתוני הסקר נותחו ועובדו, כולל הפקת מקדמי ניפוח אשר הופעלו על כלל בוגרי הטכניון מאז היווסדו. התוצאות הצביעו על המשקל הגדול של בוגרי הטכניון בכלכלה ובתרומה לחדשנות במשק.

היקף הבוגרים המועסקים בתעשיות הטכנולוגיה העילית במשק הישראלי נאמד בכ-13 אלף בוגרים. אלה מהווים 75% מכלל בוגרי הטכניון ו-14% מכלל המשרות במשק בענפים אלו. כרבע מהבוגרים משמשים בתפקידי הניהול הבכירים ביותר (מנכ"לים וסמנכ"לים) בחברות בהן הם עובדים. לבוגרי הטכניון תרומה סגולית משמעותית ביותר להתפתחות חברות ההזנק במשק הישראלי. כ-18% מהבוגרים עובדים או עבדו בחברות הזנק, שיעור שהוא פי שלושה מהשיעור הממוצע במשק שאף הוא גבוה מאוד בהשוואה למקובל בעולם המערבי.

ערך ההון האנושי אשר נוצר בטכניון מאז היווסדו על בסיס נתונים אלו מצביע על אומדן מינימום של 35 מיליארד דולר. התפוקה השנתית למשק מהשקעה בהכשרת מחזור בוגרים במונחים נקיים של תזרים מזומנים של התוספת לתמ"ג שבוגרים אלה הפיקו בהשוואה לערך שהם היו מפיקים לו הם לא היו בוגרי  הטכניון, נאמדת בכ-2.97-1.76 מיליארד דולר מידי שנה.

דוח מדעי של ממצאי המחקר יצא לאור כנייר עבודה במוסד נאמן (בעברית ובאנגלית). בנוסף בכתיבה לקראת שלבי סיום ספר פופולארי המיועד לקוראים כלליים. הספר שיצא באנגלית כולל סיפורים מרתקים של חברי סגל וכן בוגרים והישגיהם. ספר זה ייצא לאור ביוני, במסגרת חגיגות 100 שנה להשקת אבן הפינה של בנין הטכניון בהדר. 

נתונים וממצאים ממחקר זה מצאו שימוש לאחרונה בהצעת אוניברסיטת קורנל-טכניון, להקמת קמפוס מדעי בעיר ניו יורק, הצעה שזכתה במכרז תחרותי שיזם ראש העיר ניו יורק מיכאל בלומברג.