Informing
Policy
for Progress

שיפור מפת הייצוג המגדרי באקדמיה בעזרת היועצות לקידום נשים

עידית סלומון, דפנה גץ
דוח /
מרץ 2019

שתפו

READ ONLINE

ציטוט

סלומון, ע׳, וגץ, ד׳ (2019). שיפור מפת הייצוג המגדרי באקדמיה בעזרת היועצות לקידום נשים. מוסד שמואל נאמן.
https://www.neaman.org.il/improving-the-role-of-counselors-for-advancement-of-womens-status-in-academia-in-achieving-better-gender-representation/

תפקיד היועצות לקידום נשים ולהוגנות מגדרית נוסד כחלק ממדיניות צמצום פערי הייצוג בישראל. התפקיד קיים כיום בגופים ציבוריים כגון משרדי הממשלה, רשויות מקומיות, צה"ל והמשטרה, ובמוסדות להשכלה גבוהה. נייר עמדה זה בחן באופן ביקורתי את תפקיד היועצות באוניברסיטאות בישראל על מכלול היבטיו.

לבחינה זו שתי מטרות עיקריות. האחת, לסייע להפוך את התפקיד לתפקיד מפתח בהשגת שיפור משמעותי בקידום השוויון המגדרי בסגל הבכיר באקדמיה בהוב לת היועצות המכהנות, והשנייה, לסייע למקבלי ההחלטות ברשויות השלטון ובמוסדות להשכלה גבוהה לאמץ דרכים מושכלות לקידום התפקיד בנחרצות וללא דיחוי.

התקווה היא שההתייחסות לסוגיית פערי הייצוג ולתפקיד היועצות מצד רשויות השלטון וראשי המוסדות האקדמיים, שכיום היא למעשה סמלית בלבד, תהפוך להתגייסות ועשייה מחייבת ובלתי מתפשרת שתביא לידי השיפור המיוחל.

הצורך בבחינת התפקיד, החדש יחסית, עלה מן השטח. שיחות עם מגוון נשות סגל בכיר במספר מחלקות באוניברסיטאות שונות בארץ הציפו ביקורת חריפה על תרומת התפקיד במוסדותיהן. כמו כן התקבל הרושם שסוגיית פערי הייצוג באקדמיה אינה זוכה להתייחסות מספקת לא מראשויות השלטון ולא מראשי המוסדות האקדמיים וכך גם תפקיד היועצות. בנוסף כל העת מתפרסמים נתונים על הפערים הגדולים בייצוג המגדרי בסגל הבכיר ובעיקר הקצב האיטי של השיפור בנושא.

Upcoming Events