דו"ח ביניים זה הוא חלק מתהליך עיצוב המדיניות הלאומית של ישראל לביטחון מזון ב־2050. הדו"ח מתמקד בתזונה המומלצת לשנת 2050 בישראל והשלכותיה, תוך הגדרת הרכב, המבנה והתכולה של הצלחת הים־תיכונית המתאימה לתרבות, לטעמים ולאורח החיים הישראלי ולתנאי האקלים והחקלאות בישראל, תוך שמירה על תזונה מקיימת ובריאה.
התובנה המרכזית היא ששינוי התזונה הישראלית לפי המלצות הצלחת התזונתית, יביא לצמצום הפערים בין היצור הנוכחי לדרישה ב־2050 כמעט כל קבוצות המזון. מדובר בתהליך מורכב הדורש שיתוף פעולה בין מגזרי רחב, אפיון תרחישים לאומיים שינחו את התכנית האסטרטגית לשנת 2050, קביעת יעדים כמותיים לייצור מקומי לאספקה נדרשת לסל המזון הישראלי ובחינוך הציבור לתזונה בריאה ומקיימת.