פורום תל"ם (הפורום לתשתיות לאומיות למחקר ופיתוח) תוך הסתייעות בוועדה הלאומית לננו-טכנולוגיה (INNI-Israel National Nanotechnology Initiative) פעל בשמונה השנים האחרונות להקמת שישה מרכזי מחקר בתחום הננו-טכנולוגיה שמומנו בשיטת Matching. עד כה הושקעו בתחום הננו כ-400 מליון דולר ע"י ממשלת ישראל וגופים אחרים. מרכזי המחקר שהוקמו קלטו עשרות חוקרים מהארץ ומחו"ל וביצעו אלפי מחקרים המתבססים על ננו-טכנולוגיה, שהשפעתם טרם באה לידי מימוש הפוטנציאל המירבי.
מוסד שמואל נאמן זכה במכרז וביצע עבור המדען הראשי ו-INNI מחקר שמטרתו לבחון את הקשיים בהעברת טכנולוגיות ננו מהאקדמיה ליישום בתעשייה הישראלית והצעת דרכים אפשריות להתגברות עליהם. ממצאי המחקר מראים שקיים פוטנציאל למסחור ו'סיפורי הצלחה' של העברת טכנולוגיות ננו שמקורן באקדמיה ליישום בתעשייה. בד בבד, זוהו שלושה קשיים מרכזיים:
- בשלב מעבר טכנולוגיית הננו מהאקדמיה לתעשייה קיים קושי למצוא תעשייה מתאימה ליישום ולמסחור הטכנולוגיה.
- קשיי מימון וגיוס כספים וחסר בחברות בתחום הננו שמוכנות לקחת את הסיכונים הכרוכים בננו.
- בעיות רגולציה כך שיש לבחון מה נעשה בעולם ולאמץ רגולציה מתאימה לישראל.
הפתרונות לבעיות שהוצגו נמצאים בדוח שניתן להורדה באתר מוסד שמואל נאמן. המסקנה העיקרית מהדוח היא שעל מנת להגביר את יכולת העברת הטכנולוגיה מהאקדמיה לתעשייה בתחום הננו, יש להעביר את המיקוד והסיוע של המדינה לשלב המעבר של הרעיון הטכנולוגי שנוצר באקדמיה לתעשייה מחד, ולסייע לפיתוחה של תעשייה בישראל שתוכל לקלוט את הטכנולוגיה מאידך. בנוסף, יש לאמץ רגולציה בתחום הננו שמתאימה לישראל.