פרופסור נעמי כרמון הינה מרצה, חוקרת ויועצת בתחומי תכנון עירוני וסוציולוגיה, בכל תחום בפני עצמו, ובעיקר, באזורי ההשקה החפיפה והאינטגרציה שלהם. את תאריה האקדמיים רכשה באוניברסיטה העברית, בטכניון וב-MIT. היא כיהנה כנשיאת האגודה הסוציולוגית הישראלית, עמדה בראש תכנית הלימודים ומרכז המחקר לתכנון עירוני ואזורי בפקולטה לארכיטקטורה ובינוי ערים שבטכניון, הנחתה כ-60 משתלמים לתארים גבוהים, והחזיקה בקתדרה לתכנון ערים ואזורים במסגרת אותה פקולטה. היא שימשה כפרופסור אורח באוניברסיטאות MIT, UCLA, UBC ואחרות. פרסומיה האקדמיים כוללים כ-150 חיבורים: ספרים שחיברה וערכה, פרקים בספרים ומאמרים רבים בכתבי עת בינלאומיים; נכללים ביניהם גם דו"חות מחקר, מאמרים וניירות עמדה בעברית, שחלקם מימש את מטרתם להשפיע על שדה התכנון בארץ.
מחקריה וכתיבתה מתייחסים להיבטים חברתיים של תכנון ולהערכה של תכניות עירוניות ואזוריות, רובם בנושאי התחדשות עירונית, מדיניות דיור ותכנון דיור, איכות חיים ותכנון בקרב מיעוטים (בעיקר ערבים בישראל) ומהגרים (עולים חדשים, עובדים זרים). פעילותה במחקר ממומן ובייעוץ מתבצעת בעיקרה עבור גופים ציבוריים, ובכללם משרדי ממשלה, ועדות הכנסת ורשויות מקומיות. חלק מזמנה מוקדש לפעילות ציבורית; לאחרונה, פעלה במסגרת צוות המומחים המייעץ לתנועת המחאה של קיץ 2011.
דיור בר השגה: פיתוח ידע, רישות, וקידום מדיניות
מחירי הדיור האמירו מעבר להישג ידם של ישראלים רבים, במיוחד באזורי הביקוש. דיור הוא מוצר בסיסי, ומקום המגורים מכתיב רבות אודות חיינו – מקום הלימוד והמשחק של הילדים, הסכונים הסביבתיים אליהם אנו חשופים, ואף אפשרויות התעסוקה והתחבורה שלנו. האמרת מחירי הדיור מטיבה עם בעלי דירות, אך עשויה במקביל לדחוק אחרים לאזורים של 'עוני מרוכז', המאופיינים ברמת שירותים נמוכה, ואפשרות מוגבלת למוביליות חברתית.