ד"ר דגנית פייקובסקי היא מנהלת אקדמית בסדנת ת"א למדע, טכנולוגיה וביטחון. כמו כן, היא עמיתת מחקר בסדנה ובבית הספר לממשל ולמדיניות ע"ש הרולד הרטוך באוניברסיטת תל אביב. דגנית מתמחה במדיניות חלל, אסטרטגיה ויחסים בינלאומיים. בשנים הראשונות להקמתה ניהלה את "סדנת ת"א למדע טכנולוגיה וביטחון", עסקה בגיבוש תכניה, ובעריכת הפרסומים. דגנית בעלת תואר ראשון בהצטיינות במדע המדינה ובתקשורת ובעלת תואר שני בהצטיינות במדע המדינה בהתמחות ביחסים בינלאומיים מאוניברסיטת ת"א. בעבודת המחקר לתואר שני התמקדה בהשפעתן של טכנולוגיות חלל על דפוסי לחימה ובניין כוח צבאי בארה"ב ובצה"ל. בימים אלה משלימה דגנית את עבודת המחקר לתואר שלישי בתחום "מועדונים של מדינות- מדיניות חלל במדינות קטנות ובינוניות". בשנת 2006 שימשה עמיתת מחקר במכון למדיניות חלל באוניברסיטת גורג'-וושינגטון ובשנת 2008 כעמיתת מחקר במוסיאון התעופה והחלל במכון הסמית'סוניאן. עבודותיה הוצגו במספר כנסים בינלאומיים ופורסמו בכתבי עת בארץ ובעולם. פעילות זו זיכתה אותה במספר פרסים ומלגות.
חדשנות 2011 - מדיניות תעשייתית פעילה למינוף מדע טכנולוגיה ותרבות החדשנות
מטרת העבודה להציע חלופות למדיניות לאומית תעשייתית יוזמת ופרו-אקטיבית הממנפת את יתרונות המדע וטכנולוגיה של ישראל בשילוב עם תרבות החדשנות. זה ניסיון לקדם את יישום המסקנות של תוכנית "ישראל 2028 – חזון ואסטרטגיה כלכלית-חברתית בעולם גלובלי". העבודה מתמקדת בשלוש מתוך עשרת הנושאים שסומנו כראשיים להשגת יעדי החזון של ישראל 2028: האתגר הגלובלי, מינוף המדע הטכנולוגיה והמו"פ ושדרוג התעשיות המסורתיות, כולל שדרוג ההישגים העסקיים והקטנת הפער החברתי, הנובע מקיום משק דואלי.
הערכת ההשפעה של תעשיית החלל על כלכלת ישראל
המחקר התבצע במהלך השנים 2009-2007 במימון משותף של מוסד נאמן ושל מפא"ת. מטרתו היתה להעריך את השפעתה של תעשיית החלל האזרחית על כלכלת ישראל באמצעות איסוף וניתוח של נתונים על תעשיית החלל (בארץ ובעולם), על הכשרת כוח האדם ועל המו"פ בתחום זה. כמו כן, נבחנה מדיניות ממשלת ישראל לגבי תחום זה.