המקורות האקדמיים של תעשיית ההיי-טק הישראלית

המקורות האקדמיים של תעשיית ההיי-טק הישראלית

ראיונות מוקלטים של הפרופסורים יעקוב זיו, משה זכאי, ישראל בר דויד, מיכאל רבין, ומשה ארנס

 

 תעשיית ההיי-טק הישראלית היא הצלחה יוצאת דופן  הראויה לעיון ומחקר. תעשייה זאת, המבוססת בעיקר על אלקטרוניקה, מחשבים ותקשורת  או Information and Communication Technologies  (ICT), מהווה חלק נכבד מהיצוא התעשייתי הישראלי והיא נחשבת 'לקטר' המשק.

רבים מייחסים, ובצדק, את ההישגים הללו להשקעות הרבות במערכת הביטחון, ליחידות הטכנולוגיות של צה"ל,  ולאופי היזמי הישראלי. אולם, התרומה המרכזית של האקדמיה הישראלית, שבלעדיה תעשייה זאת לא יכלה לקום,  מוכרת פחות. מספר קטן של פרופסורים בטכניון ובאוניברסיטה העברית הניחו את היסודות האקדמיים של מספר דיסציפלינות אקדמיות שהן בבסיס תעשיית ההיי-טק, והכשירו בהן אלפי המהנדסים והמדענים. בוגרים אלה, מצוידים בידע בחזית הדיסציפלינות הללו, יזמו, קידמו ומובילים עד היום את תעשיית ההיי-טק הישראלית.   שלוש הדיסציפלינות ששיחקו את התפקיד המרכזי הן הנדסת חשמל, מדעי מחשב והנדסה אווירונאוטית.

אתר זה מציג הקלטות ווידאו (ותמלילים) של ראיונות עם הפרופסורים החלוצים הללו, בהן הם מספרים מיד ראשונה את ההיסטוריה של יצירת המקורות האקדמיים של תעשיית ההיי-טק הישראלית. סיפור מרתק שמראה כיצד מספר קטן של מדענים מאוד מוכשרים עם חזון גדול, שנמצאים במקום הנכון בזמן הנכון, יכולים לשנות את גורלה של אומה שלמה.

מראיין: פרופסור זאב תדמור , יו"ר מוסד ש. נאמן ונשיא לשעבר של הטכניון, ינואר  2013  (ההקלטות נעשו בקיץ 2011 )

אני רוצה להודות לגב' איווט גרשון מהיחידה לקשרי צבור בטכניון ולאקדמיה הלאומית למדעים על עזרתם בהקלטות ותמלולם.

 

פרסומים תחת הנושא

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות