חדשות מ 2023

פרופ' דניאל אולדריץ' בסמינר על חשיבותם של קשרים חברתיים ותשתיות חברתיות בתהליך שיקום לאחר אסון

11 נובמבר, 2023

פורום החוסן של מוסד נאמן אירח את פרופ' דניאל אולדריץ' שהינו מומחה בין-לאומי ואחד ממובילי המחקר החשובים ביותר בעולם בתחום החוסן החברתי-קהילתי.
פרופ' אולדריץ' העביר סמינר בנושא "חשיבותם של קשרים חברתיים ותשתיות חברתיות בתהליך שיקום לאחר אסון". במפגש השתתפו חוקרי פורום החוסן של מוסד נאמן, נציגים של מנהלת 'תקומה' וחוקרים אחרים.

לצפייה בסמינר

01 נובמבר, 2023

מוסד שמואל נאמן מקצה משאבים מיוחדים למאמצי ניהול מצב החירום ושיקום החברה והמדינה. ביחד עם מרכז הידע והמחקר הלאומי בנושא חירום (אונ׳ חיפה) ומרכז מינרווה לחקר שלטון החוק במצבי קיצון (אונ׳ חיפה), פועל המוסד כדי לסייע לגופים ממשלתיים בשלושה רבדים: תמיכה בניהול מצב חירום מתמשך, שיקום הנגב המערבי, סיוע בהיערכות לניהול מצבי קיצון עתידיים.
כמו כן מעמיד המוסד תשתיות תקשוב ואיסוף מידע, ארגון מפגשים, עריכה והוצאה לאור, לצוותי עבודה שיפעלו להגנה על תשתיות רגישות למצב חירום מתמשך (דמוקרטיה, חינוך, בטחון קהילתי ואישי, הייטק), ולטיפוח המרקם העדין שמחבר בין החברה הערבית והיהודית בחברה הישראלית בכלל ובאקדמיה בפרט.
חוקרים וסטודנטים המעוניינים לתרום לפעילות מוזמנים לשלוח פניה ובה הסבר קצרצר (פסקה אחת) המתאר את מהות התרומה (רעיון, כלים) אל: info@neaman.org.il

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר: