עירוניות וצבא – היילכו השניים יחדיו?

מחקר זה נעשה בשיתוף פעולה עם המחלקה למנהל ומדיניות ציבורית באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע. עוד תרמו למחקר מומחי מדיניות ציבורית, מומחים מתחום תכנון ערים וסביבה ומומחים מתחום מדעי ההתנהגות והוא נועד למשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל. מטרת המחקר היא לבחון את השפעת המעבר של מחנות הצבא הקשורים לחיל המודיעין (אמ"ן) ולחיל התקשוב לנגב, על חיזוק ערי מטרופולין באר שבע.

האם מעבר זה עשוי להעצים קהילות מוחלשות במטרופולין? האם יחזק בעיקר את העיר באר שבע עצמה? או שמא השפעותיו תהיינה שוליות בלבד?

ההשפעה נבחנה תוך מיקוד המחקר בצד המגורים. דהיינו, ההשפעה האפשרית להעתקת המחנות על בחירת מגורים בערי המטרופולין, לעומת דגמי עיור אחרים (פרבור). הבחירה ממוקדת באוכלוסיית משרתי הקבע, שעתידים להעתיק את מקום עבודתם ממרכז הארץ לדרומה. כקבוצות ביקורת שימשו קבוצות אוכלוסייה אזרחיות בעלות איפיונים דומים לאוכלוסיית הקבע. בדצמבר 2016 הוגש דו"ח המחקר, בגרסתו הראשונית, למשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל. המחקר ארך שנתיים ובוצע במסגרת קול קורא בתחום מדעי החברה והרוח בנושא יחסי צבא-פריפריה: השלכות אורבניות וחברתיות להקמת עיר הבה"דים בדרום (2014).

דו"ח המחקר כולל: סקירה וניתוח של הניסיון הבינלאומי בשילוב צבא, מרחב ועיר, ניתוח הניסיון הישראלי בתחום ניידות יחידות הצבא והשפעות עירוניות-אזוריות, ראיונות אישיים עם ראשי ערים, ראשי רשויות, פקידי ממשלה בכירים וקציני צה"ל הקשורים לנושא ושאלונים שהופצו בקרב אנשי קבע בצה"ל ואוכלוסיות רלוונטיות אחרות.

קישורים נילווים
גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות