גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות

חקר פחתים ומניעת איבודי מזון במהלך שרשרת השיווק של פירות וירקות

איבודי מזון גורמים לבזבוז משאבים יקרים, לזיהום הסביבה והעלאת יוקר מחיה. בהתייחסות לבעיית משבר המזון העולמי, ההנחה המקובלת היא שניתן להפחית את שיעור אובדן המזון במחצית, ופעולה זו בלבד תוכל להזין 1-2 מיליארד בני אדם נוספים על פני כדה"א. הנזק הכספי מאובדן מזון בישראל הוערך לאחרונה בכ-18 מיליארד שקל בשנה, כאשר ההערכות הן שכ-44% מסך איבודי המזון הינם פירות וירקות.

המחקר, שנערך בשיתוף מכון וולקני ואוניברסיטת חיפה, עבור משרד החקלאות ומתפרס על פני שלוש שנים, מתמקד בחקר ומניעת פחתים במהלך השלבים העיקריים של שרשרת הייצור והשיווק של התוצרת החקלאית: בשלב הקטיף, במהלך האחסון, בעת המיון בבית האריזה או העיבוד במפעלי מזון, במהלך השיווק ובבית הצרכן. כל אחד מהשותפים למחקר אחראי לשלב מסוים בשרשרת האספקה.

בשנת המחקר הראשונה נערך סקר ספרות מקיף ללימוד קמפיינים בינלאומיים מצליחים לצמצום בזבוז מזון בכלל וברמת הרשתות הקמעונאיות בפרט, הקמפיינים מנסים לקדם התייחסות נכונה לנושא תאריכי תפוגה, לעודד ניצול פירות וירקות "מכוערים", לעודד תרומת עודפי מזון לנזקקים ובכלל,  לחנך לצריכה נבונה. זוהו עקרונות המפתח, כבסיס להמשך בו מוצעות דרכים ופתרונות לצמצום אובדני פירות וירקות והפחתת בעיית בזבוז מזון באמצעות חינוך, פרסום וקמפיינים להגברת המודעות, ושינויי דפוסי התנהגות צרכנים ועוד. זאת, בנוסף לבחינה והצעות לשינוי של נהלי עבודה ופרקטיקות ברשתות הקמעונאיות ה"מעודדות" בזבוז.

פרסומים תחת הנושא

תגיות: חקלאות סביבה