דו"ח זה סוקר את תעשיית המזון והמשקאות עם דגש על מפעלים לייצור חלב ומוצריו ומפעלי משקאות קלים מוגזים. כל זאת במטרה לאתר את תפקיד המים בתהליכי הייצור וצרכי הטיפול במים, מבחינת ניקיון המים המוזנים,שימוש יעיל וחסכוני במים,השבה, מחזור ושחרור מורשה לסביבה.
זהו דו"ח רביעי במסגרת סקירת שימושי המים בשבעה סקטורים תעשייתיים גלובליים בהמשך לדו"ח הראשון שסקר את תעשיית הפקת הנפט והגז, הדו"ח השני שסקר את תעשיית המכרות והדו"ח השלישי שסקר את תעשיית ייצור התרופות.
העבודה נעשתה במטרה להעמיק את ההבנה של תפקיד המים בתעשיות הגלובליות שנבחרו, ולזהות אתגרים עסקיים ארוכי טווח, מתוך רצון לקדם הזדמנויות עסקיות עבור חברות המים הישראליות.
עבודה זו תהווה בסיס חשוב לתוכניות העבודה של Israel NewTech, מכון היצוא ומערך הנספחים המסחריים בשנים הקרובות.
העבודה מתמקדת בלימוד תעשיית המחלבות והמשקאות הקלים המוגזים, תוך סקירת תהליכים עיקריים, תפקיד המים בתהליכים אלה וזיהוי אתגרים בשימושי המים.