מדיניות לאומית לשיתוף פעולה בעסקים ומדע עם מזרח אסיה

במסגרת המדיניות הלאומית להרחבת שיתוף הפעולה עם המזרח, התחדד נושא שעסקנו בו בעבר וחזרנו אליו ב 2011. איך לשתף פעולה בין תעשייה ישראלית ותעשיות מובילות בסין ובהודו, כאשר 2 חברות גדולות ישראליות נרכשו ע"י חברות מובילות בסין ובהודו, חברת "מכתשים אגן" נרכשה ע"י CHEM CHINA וחברת "תרו" לתרופות ע"י חברת SUN ההודית.

מצד אחד יש לראות בחיוב את ההזדמנות של רכישות כאלה מאפשרות הזרמת הון לחברות ופתיחה של שווקי אסיה ביתר אפקטיביות, תוך שימור לפחות בשלב ראשון של התעסוקה בישראל בענפים אלה.

מצד שני התחזק החשש לאובדן ידע מדעי ושיווקי חיוני שעלול להביא בסופו של דבר לאובדן נכסי החברות ובהמשך להקטנת מקומות התעסוקה הפוטנציאליים.

בשלב זה הכנו הצעות למחקר יסודי בנושא רכישת החברות הישראליות ע"י תעשיות הודיות וסיניות. ד"ר איריס שפיר הכינה הצעה המתייחסת לתעשייה ההודית ויוני גליקמן הכין הצעה המתייחסת לתעשייה הסינית. בהצעות אלה אנו מתכוונים לעסוק בהיבט הסיני וההודי מצד אחד ובאינטרסים הישראלים, בשיקולים הגלובליים עסקיים והשיקולים החוקתיים ולנסות להציע מדיניות לאומית עקבית בנושא.

הכוונה היא שהעבודה תיעשה בשת"פ עם משרד המסחר והתעשייה, אגף INVEST IN ISRAEL. אנו בשלב הגשת ההצעות והדיון בהן.

במשך 2011 השתתף ד"ר גלעד פורטונה בהרצאות בקורס MBA של אוניברסיטת חיפה על מדיניות העסקים בסין, יחד עם מרצה אורח מאוניברסיטת FUDAN  מסין.

באפריל 2011 ארחנו ליום שלם במוסד נאמן את פרופסור ברמצ'ארי מנכ"ל משרד המדע ומנהל מכוני המחקר הממשלתיים בהודו. סוכם על הידוק שתוף הפעולה והחלפת חוקרים בנושא חדשנות.

במהלך 2012:

1. הודו: הופץ הדוח המסכם על הפעילות הענפה שנעשתה במוסד נאמן להעמקת השיתוף האסטרטגי בין ישראל והודו. הדוח מסכם את הרציונל, המסגרת והממצאים של תוכנית מחקר שהוקדשה ללימוד הפוטנציאל לשיתוף פעולה עסקי ומדעי בין ישראל והודו בדגש על חדשנות עסקית ומדעית.

עם סיכום הדוח מתקיים תהליך קידום חלק ממסקנות הפרויקט והלקחים שנלמדו בחשיבה על דרכים להידוק הקשרים בעזרת מינוף המגמה החדשה של רכש חברות ישראליות ע"י חברות הודיות מחד וניסיונות להתחבר לחדשנות ישראלית באוניברסיטאות ובחממות ובחברות ינוקא.

2. סין: השתתפות בכנס לחברות עסקיות בהובלת פועלים שוקי הון שבו נתרם ניסיוננו, בעיקר מזווית ראייה של חברת טבע. הצעות שעלו על ידנו התמקדו בחיפוש מינוף בהמשך למגמות הרכישה של חברות ישראליות ורכישות א-טכנולוגיות מישראל. 

 

לצפייה במצגת בנושא מאת ד"ר גלעד פורטונה, לחץ כאן.

גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות