לעקור מן השורש את תרבות החפיף בתעשיית המזון
ריבוי הדיווחים באחרונה על חיידקי סלמונלה וליסטרה במוצרי מזדון מעורר דאגה ביחס להליכי הפיקוח והבקרה של תעשיית המזון בישראל. מנתוני משרד הבריאות עולה, כי מספר ההחזרות (רי-קול) של מזון ומוצרים לא תקינים עלה חדות בחמש השנים האחרונות. אם בוחנים את הסוגיה לעומק, הגורם העיקרי לאירועי הריקול הוא ההתפשטות והתבססות של תרבות ה"חפיף" ,ה"בערך" ו"יהיה בסדר"- בשל היעדר מדיניות של בקרת איכות, ואולי גם בשל ירידה באיכות הניהול. פיתוח ויישום תרבות של איכות במפעלים מחייבים מנהיגות לאיכות על ידי ההנהלה הבכירה לאורך זמן כצורך פנימי, גם כשאין רגולציה חיצונית-שלמעשה לא קיימת.